HØY FORBRENNING OG RÅ STYRKE MED KICKBOXING

Skrevet av, Inger Birgitte Tandstad

Kickboxing er en veldig fleksibel og variert treningsform. Den byr på mange fordeler som styrke, bevegelighet, balanse, koordinasjon, utholdenhet, konsentrasjon og ikke minst forbrenning.

(På bildet: Inger Birgitte Tandstad, Personlig Trener Mykjemeir)HØY FORBRENNING MED KICKBOXING
Ved å tilrettelegge økten slik at man kjører korte arbeidsperioder, får man en knalltøff og intervallpreget trening. Med riktig mellomrom mellom trenings- og hvileintervaller, kan en utføre ekstraordinære mengder med intens fysisk aktivitet. Normalt sett ville ikke dette ha vært mulig hvis aktiviteten hadde pågått kontinuerlig. En slik intervallpreget treningsform vil derfor gi deg en generelt høyere forbrenning. 

HVORDAN SER INTERVALLENE UT?
Intervallene varierer som oftest fra noen få sekunder til flere minutter. Intervallene kan også vare lengre dersom det er hensiktsmessig i forhold til ønskelig treningsutfall.

Eksempler på øvelser som kan brukes i et intervall kan være skyggeboksing og slag- og sparkkombinasjoner mot puter. I tillegg er det viktig å fokusere på god teknikk samtidig som intensiteten er høy. 

MANGE FORDELER MED KICKBOXING
I tillegg til høy forbrenning vil trening på spark styrke musklene rundt hofter, rumpe, lår og mage. Man vil utvikle en sterk og smidig kropp med en veltrent kjernemuskulatur. Dette vil igjen være med på å gi deg en god holdning. Ved bruk av kickboxing som treningsform, får du en perfekt kombinasjon av styrke og utholdenhet.